Udgivet i

Test din Yin Yang Balance

Yin Yang balancen kan hurtigt spottes i et rum, men den kan også spottes i dit liv.
Vores livsstil og alt det vi gør i løbet af en dag, kan deles op i enten Yin eller Yang og det er balancen mellem disse som er vigtig for at opnå optimalt flow.

‘Yin Yang Balance’ testen* herunder fortæller dig hvordan det står til med din Yin Yang balance, lige præcis i dette øjeblik. Derfor er det også en test du kan vende tilbage til igen og igen, hvis du vil vide hvordan det står til. Eller hvis du blot ønsker inspiration til, hvor der kan justeres, for at opnå større balance og derved større flow i dit liv.

 

Vurder udsagnene én for én, på en skala fra 1-5, og tæl resultatet sammen til sidst.

1: Sjældent eller Aldrig
2: Nogle gange
3: Halvdelen af tiden
4: Ofte
5: Meget ofte eller Altid

 

Yin

____  Tilbringer du meget tid derhjemme

____  Får du hvilet og holdt pauser

____  Tager du tid til dig selv

____  Arbejder du alene

____  Mediterer du, skriver dagbog, reflekterer

____  Føler du dig grounded

____  Drikker du koffeinfri drikke

____  Gør du en ting af gangen

____  Tager du afsted i god tid

____  Overholder du hastighedsgrænsen

____  Laver du hjemmelavet mad

____  Får du en god lang nattesøvn

 

__________ Total Yin score

 

Yang

____  Tilbringer du meget tid ude/væk fra hjemmet

____  Arbejder du meget – Er du aktiv

____  Deler du din tid med andre

____  Arbejder du sammen med andre

____  Bevæger du dig med høj intensitet; danser, træner, løber

____  Føler du dig stresset

____  Drikker du koffeinholdige drikke

____  Gør du flere ting på en gang (også kaldet multitasking)

____  Kommer du afsted i sidste øjeblik

____  Kører du stærkere end hastighedsgrænsen

____  Køber du færdiglavet mad

____  Går du sent i seng og står tidligt op

 

__________ Total Yang score

 

 

Resultat:
Vores liv vil altid være præget af perioder med overvægt af enten Yin eller Yang, og sådan skal det være. Det er når perioderne bliver for lange at vi får problemer. For lang tid med for meget Yang i hverdagen, kan i værste fald føre til at du brænder ud, og modsat kan for lang tid med for meget Yin i hverdagen føre til, at man går fuldstændig i stå og ikke rigtig kommer nogen vegne.

Så:

Er dit liv præget af for meget Yin, så prøv at luk mere Yang ind i dit liv. Fx. løb en tur, start til dans, kom ud og hver mere social i dit arbejde eller fritid osv.

Er dit liv derimod er præget af meget Yang, så luk mere Yin ind i dit liv. Fx. gå en tur i skoven, alene med slukket telefonen. Tag et langt bad, gå tidligere i seng, hold en pause, være mindre social osv.

Så har du scoret høj overvægt i enten Yin eller Yang, er kuren ganske simpel… gør det modsatte!

 

Kunne du lide denne test, så del den endelig med dit netværk.

Udgivet i

Sover du i den rigtige side af sengen?

De fleste af os har en fortrukken side af sengen vi sover i. Men vidste du at der rent energetisk, er en side af sengen det anbefales at du sover i, afhængig af om du er kvinde eller mand?

I Feng Shui arbejder vi med Yin-Yang balancen i et rum, men i forhold til sengen kan man også her inddele den i en Yin og en Yang side.

Når du står og kigger på din seng fra fodenden så har vi:

Yin siden i venstre side: Det er den feminine side, og rummer egenskaber som blødhed, at modtage, det indre, mørkt, koldt, passiv og stilhed.

Yang siden i højre side: Det er den maskuline side, og rummer egenskaber som hårdhed, at give, det ydre, lyst, varmt, handling og bevægelse.

 

Som kvinde er det essentielt at du sover i venstre side af sengen, på højre side af kroppen. På den måde får du den optimale søvn, og du afbalancerer din indre yin-yang-balance.
Som mand er det omvendt.

Nogle gange kan forskellige omstændigheder gøre at vi får os “forvildede” over i den “forkerte” side:
måske er den side tættere på børnene… eller længst væk fra døren… måske kan du bare bedst lide at sove inderst- uanset side… eller måske ligger du af vane der hvor du altid har ligget?

Nogle kvinder kan bevidst/ubevidst vælge Yang siden, simpelthen fordi det er den energi de føler sig bedst hjemme i. Det er oftest karriere kvinden, som dagligt er vant til et højt tempo, mange bolde i luften og beslutninger der skal træffes. Det kan være “drengepigen” som bare godt kan lide at der sker noget og har lidt svært med “stille” perioder, eller den enlige forsørger, som skal klare “begge roller” i husstanden for en stund.

Der kan være rigtig mange årsager til at du ligger i den side af sengen som du gør, og efter min mening kan du ikke ligge forkert. Jeg tror på at vi vælger den side vi har behov for at ligge i lige nu, af den ene eller anden årsag, men fra en vækst mæssig vinkel kan du som “Yang-kvinde”, med lyst til at lukke mere Yin ind i dit liv, prøve at skifte til venstre side af sengen.

 

Uanset om du er “Yang-kvinde”, “Yin-kvinde” og skifter side eller bliver hvor du er, vil jeg enormt gerne invitere dig til følgende:

Læg dig på ryggen, med lukkede øjne i højre side af sengen… Mærk nu hvordan den side føles. Giv det lidt tid… Du skal ikke dømme om siden føles bedre, dårligere, mere rigtig eller mere forkert, blot MÆRKE energien.
Rul nu over i venstre side og mærk også her, hvordan den side føles.

 

Både min kæreste og jeg prøvede denne øvelse, og kunne tydeligt mærke forskel på de to sider… (og foretrækker heldigvis hver vores side…) Kan du mærke forskel?

Udgivet i

Kort introduktion til Feng Shui og Essential Living

Feng shui er en kinesisk indretningsfilosofi som tager udgangspunkt i at alt er levende, og at de ting du omgiver dig med i det ydre, er en afspejling af dig og det der sker i dit indre.

Og når du ved det kan du begynde at aflæse dit hjem, og se hvor splinterne sidder, “fjerne” dem og indrette dig bevidst efter- og skabe det liv du drømmer om- Via dit hjem 

Følgende redskaber er powerfulde feng shui redskaber og er gode at have ved hånden når du gerne vil forskønne dit hjem og forandre dit liv:

Baguakortet: Dit personlige skattekort, inddeler dit hjem i 9 lige store felter, som hver repræsenterer et livsområde også kaldet baguaområder:
Kærlighed, Karriere, Helbred, Anerkendelse osv. (se billede)
Det lægges ved at du stiller dig i hoveddøren ind til dit hjem og ligesom forestiller dig at du tegner en streg langs ydrevæggene af dit hjem, så det bliver en firkant. Derefter inddeles den i 9 lige store områder som vist på billedet.

baguakort sort ramme

I 9 ud 10 tilfælde afslører baguakortet at de livsområder som ikke fungerer helt optimalt, også er det fysiske rum i hjemmet, som du ikke er helt tilfreds med- Interessant! 

Et andet vigtigt værktøj, som jeg selv er helt pjattet med at bruge i indretningen, er de 5 elementer:
Alle fysiske ting som du har i dit hjem (og er omkring dig) er tilknyttet et eller flere af elementerne; Ild, Jord, Metal, Vand, og Træ.
Ild er f.eks. røde farver, trekantede former, levende lys, og dyr.
Jord er gule og brune farver, firkantede former, ler, keramik, og sand.
Metal er hvide og pastel farver, runde og ovale former, guld, sølv, og metaller.
Vand er sort og mørke farver, assymmetriske former, spejle, glas og vand.
Træ er grønne og blå farver, lodrette former, søjler, planter, og blomster.
Ved at skabe balance i elementerne, dvs. have lidt af det hele, skaber du også balance i dine rum og dit liv.

Yin Yangbalancen: 2 essenser, som hver repræsenterer 2 forskellige sider: Feminine/maskuline, Bløde/hårde, måne/sol, mørke/lys, kulde/varme osv.

I indretningen bruges de 2 essenser sammen med de 5 elementer til at skabe balance, i rummet.

Feng shui er arbejde med energi, og bevidst indretning af rum, og der er selvfølgelig flere værktøjer, men disse 3 er helt uundværlige.

Essential Living by Isabella Kreutzfeldt, er mit eget indretningskoncept, som forener feng shui magien, med indretningsværktøjer fra min baggrund som dekoratør, indretningskonsulent og sælger i møbelbranchen.
Samt et mindset om at vi kan skabe lige præcis det liv vi drømmer om, ved hjælp af bevidstheden om, hvad vi fortæller os selv med de ting vi omgiver os med- og derefter opgraderer (hvis det er det vi ønsker). Rejsen skal være nydelsesfuld og kærlig og i Essential Living er der ingen pligt, skyld og skam! Kun kærlige personlige tiltag der matcher vores storhed

Læs meget mere om mig, Feng Shui og Essential Living på www.isabellakreutzfeldt.com