Udgivet i

Q&A – Space Clearing

Space Clearing er et af de områder indenfor Feng Shui og bevidst boligindretning, jeg er aller mest pjattet med. Jeg elsker selve ritualet, og jeg elsker den energi i mig og mit hjem som det efterlader mig med. Intet mindre end magisk.

Jeg får rigtig mange spørgsmål omkring Space Clearing, og jeg vil herunder svare på de oftest stillede.

Oftest stillede Spørgsmål

Hvad er Space Clearing:
Space Clearing er en energetisk form for hovedrengøring, hvor vi med forskellige remedier, renser ‘tung’ og stagneret energi ud af vores hjem, og indvier hjemmet med ‘lækre energier’, så hjemmet føles lettere, renere, og mere energifyldt.
Mange laver Space Clearings udfra at man ‘skal fjerne’ dårlige energier fra hjemmet… men det handler i højere grad om at fjerne de energier der ikke er et match til os længere, og ikke så meget om energierne er gode eller dårlige. Lige så vigtigt er det at vi efterfølgende fylder hjemmet med lækre højt vibrerende energier. Dette kan også gøres med forskellige remedier. Læs mere herunder.

Er det svært at Space Cleare?
Nej det er det egentlig ikke, men det kræver selvfølgelig noget forberedelse inden du går i gang, og med alt andet så skal man lige prøve det nogle gange, og finde sin egen form, og så er det derefter ret simpelt, og et utrolig smukt ritual.

Kan jeg selv gøre det:
JA. Alle kan gøre det hjemme hos sig selv, men en god Space Clearing er meget afhængig af udøverens egen vibration under selve clearingen, så er du ikke uddannet, så lav dem kun hos dig selv, og undgå at lave Space Clearings når du er syg, gravid, eller nedtrykt og i dårligt humør. Den energi du udfører clearingen med, er samtidig den energi du fylder dit hjem med, så det er vigtigt at du har så god energi og høj vibration som muligt.

Hvordan gør jeg:
Selve Space Clearing ritualet kan udføres på mange måder, og med mange forskellige redskaber, som Hvid Salvie, klap, syngeskåle, klokker, sværd, salt osv. men fælles for de forskellige måder er at en Space Clearing er delt op i en rensedel og en “indvielsesdel”.
Først går du rundt i dit hjem og renser den gamle, tunge energi væk, (med Salvie, tromme, klap, klokker osv).  Derefter fylder du rummene med nye gode intentioner og høje vibrationer (kan gøres ved at holde intentionen for det du ønsker dig, samtidig med at du indvier rummene med fx blomsterblade, roomsprays, lys, krystaller, mønter, små stykker papir med tekst osv.)

Hvor tit skal jeg lave Space Clearings:
– Lige så tit du har lyst, men det anbefales som minimum at rense d. 1 januar hvert år. Så du kan gå ind i det nye år med den bedst mulige energi, og uden energimæssig baggage fra det tidligere år.
– Hver gang der sker et større skifte i dit og familiens liv: fx ved indflytning i ny bolig, eller hvis man flytter sammen med en ny partner, ved fødsel, dåb, konfirmation, bryllup, skilsmisse, sygdom, rejser, osv.
– Nogle eksperter anbefaler at gøre det: Hver d. 1 i måneden. (Ny måned = Ny vibration). Nogle andre hver mandag (ny uge = ny vibration), og Nørderne renser lidt hver dag (ny dag = ny vibration) samt ved Fuldmåne og Nymåne er det ekstra powerfuldt at Space Cleare.
– Det vigtigste er ikke mængden af Space Clearings men kvaliteten af dem. Så sørg hellere for at gøre det med god energi, og når du har lyst og føler for det.

Behøver jeg rense hele huset hver gang:
Nej. Det er klart at det er det, der giver det bedste resultat, men der er forskellige grader af Space Clearings. Fx. kan det være ret effektivt bare at lufte ud og spraye med roomsprays. Eller hvis du har særligt fokus på et bestemt baguaområde eller rum i hjemmet, kan det være fint bare at rense det.

Har det betydning, hvornår på dagen jeg gør det:
Min erfaring er at det er bedst at gøre det i dagtimerne, når det er lyst. Rigtig gerne en dag hvor solen skinner, men ikke et krav.

Er der noget jeg skal være opmærksom på inden jeg går i gang:
Det er bedst at lave Space Clearing i et rent hjem, så dagene op til din clearing, er det rigtig godt lige at rydde det værste op, og gøre rent.

Det kan også være en god ide at planlægge dine clearings, så du er klar, og som sagt har skabt det bedst mulige fundament og overskud, til en vellykket Space Clearing. Blandt andet ved at have ryddet op, og gjort rent, men også ved at have gjort dine Space Clearing remedier klar, så det eneste du skal tænke på og gøre på selve dagen, er at fordybe dig i din Space Clearing.

Hvordan med rod:
Rod er stagneret energi, og mindsker det naturlige flow i dig og dit hjem. Så det er klart en fordel at rydde op, inden du laver din Space Clearing.
Når det så er sagt er det min erfaring at en Space Clearing, kan være med til at lette energien omkring dit rod, så det bliver nemmere at gå i gang. Så vurder opgavens omfang. Er det små bunker du har liggende hist og pist, så fjern dem lige. Men er det en oprydningsopgave, som ville tage en helt dag eller mere at få styr på, så brug i stedet energien på en Space Clearing, og se om den ikke gør oprydnings opgaven lettere at overkomme bagefter. Og når du så har ryddet op, så lav lige en Space Clearing igen. 😉