Udgivet i

9 must read Feng Shui bøger

 

Jeg har efterhånden læst rigtig (rigtig, rigtig…) mange Feng Shui bøger, og det er ikke alle jeg har fundet lige interessante. Så dem jeg har listet herunder, er dem som JEG synes er virkelig gode, og som hver bidrager med ufattelig meget viden, og også noget af det virkelig gode og sjove Feng Shui. Samt synes jeg at de alle er gode til at give den der grundlæggende viden om Feng Shui, sådan så man kan eksperimentere videre på egen hånd.

Der findes forskellige retninger i Feng Shui, blandt andet ‘kompasmetoden’ og ‘hoveddørsmetoden’. Hvis du læser bøger fra begge metoder, kan du opleve at de siger forskellige ting, og det kan være lidt forvirrende, især hvis man er helt nybegynder. Så min anbefaling er at du kaster dig over een metode af gangen, og så udvider du din horisont når du føler at du har nogenlunde styr på det og er sulten efter mere.

Den metode der er nemmest at gå til er ‘Hoveddørsmetoden’, og herunder kan du se hvilke forfattere jeg synes der er gode, samt lidt eksempler på hvilke bøger du kan starte med. De fleste findes på dansk og kan lånes på biblioteket.

Gode bøger indenfor ‘hoveddørsmetoden’:

William Spear: Bog: Lær at forstå og praktiser Feng Shui.
Den første Feng Shui bog jeg læste, og en bog jeg stadig kigger i en gang imellem, fordi jeg synes at William Spear er god til at beskrive den der ekstra del/dimension/lag af Feng Shui, som mange andre Feng Shui eksperter undlader. William Spear, går lige et niveau dybere, og det bliver lige lidt mere nørdet, men stadig på en måde som man kan forstå som nybegynder.
www.williamspear.com

Terah Kathryn Collins: Bog: The western guide to Feng Shui.
Min første uddannelses mentor i USA, og forfatter til en lang række bøger, alle sammen anbefalelsesværdige. Hvis du er nybegynder, kan jeg anbefale dig at starte med The western guide to Feng Shui. Den giver en rigtig god introduktion til både baguakortet, De Fem Elementer, og mindsettet bag Feng Shui.
www.westernschooloffengshui.com

Denise Linn: Bøger: Feng Shui for the soul og Sacred Space.
Min anden uddannelsesmentor i USA, og forfatter til rigtig mange bøger, som er rigtig gode. Denise, er rigtig spændende fordi hun har indianske rødder, og har i øvrigt rejst verden rundt og studeret andre kulturelle måder at leve og indrette sig på, og det har hun trukket ind i den måde hun laver Feng Shui på, og det er bare rigtig spændende.
www.DeniseLinn.com og www.interioralignment.com

Ranvita La Cour: Bøger: Elsk dit hjem fra A-Å og Elsk dit soveværelse
Min danske Feng Shui kollega, som har skrevet den mest vidunderlige indretnings bog, om det at indrette med hjertet og om kunsten at indrette sig bevidst. Det er ikke en Feng Shui bog som lærer dig om baguakort og de 5 elementer, osv. ikke sådan direkte i hvert fald…men den lærer dig meget meget mere, og den lærer dig essensen af Feng Shui, og mindsettet bag, som er mindst lige så vigtigt, hvis ikke vigtigere, end Baguakort osv. og som en ekstra bonus, er bogen bare super smuk, og æstetisk.
www.ranvita.com

 

Kompasmetoden er som sagt lidt mere avanceret, og kan være en stor mundfuld at begynde med, men hvis du har mod på at kaste dig ud i det, så synes jeg at der er rigtig meget Feng Shui guld at hente i de kompasmetoden bøger jeg har læst. Nogle af Feng Shui fifs’ne kan virke lidt langhåret og ulogiske, men også sjove, og når man prøver dem af, så virker det bare, og rigtig hurtigt.

Gode bøger indenfor ‘Kompasmetoden’:

Simon Brown: Bog: The Feng Shui Bible.
Simon har skrevet et hav af bøger, alle rigtig spændende. Simon har også viden indenfor Wabi Sabi som er den Japaske udgave af Feng Shui, som også er mega spændende, og så er han bare rigtig god til at gøre svært stuff, nogenlunde nemt at gå til.
Personligt har jeg dog fået mere ud af Simons bøger, efter jeg har taget mine Feng Shui uddannelser indenfor ‘hoveddørsmetoden’. Det er som om, at det svære stuff, giver mere mening når man har den grundlæggende viden om ‘hoveddørsmetoden’. Men er det den retning som taler til dig, er det bare med at kaste dig over Simons bøger.
www.chienergy.co.uk

Lillian Too: Bog: Den store bog om Feng Shui og Total Feng Shui
Der er delte meninger om Lillian Too… Jeg ÆLSKER hende!
Lillians bøger er meget traditionel Feng Shui, med pengefrøer, drager, kinesiske mønter und alles, og igen lidt tunge fordi kompasmetoden er lidt tung at lære. Men samtidig er hun fortaler for at du vælger det der giver mening for dig. Jeg er vild med hendes mindset, og jeg er vild med at hun er så nørdet og deler Feng Shui stuff, som ikke nødvendigvis giver mening for os der lever i vesten, men hvis du ikke er bange for at kaste dig ud i det der ikke giver mening, og bare prøve det af og se hvad der sker, så er hun virkelig god, og meget af det hun skriver om er simpelthen så spændende.
www.lillian-too.com

 

Lige meget hvor du er i din Feng Shui rejse, så er der (synes jeg) GULD at hente hos ovenstående forfattere. Hvem du kaster dig over er op til dig, men hos alle kan du få rigtig rigtig meget viden om Feng Shui og det meste er ret nemt at gå til, og se effekten af ret hurtigt.

 

Rigtig god fornøjelse og god læselyst