Udgivet i

Test din Yin Yang Balance

Yin Yang balancen kan hurtigt spottes i et rum, men den kan også spottes i dit liv.
Vores livsstil og alt det vi gør i løbet af en dag, kan deles op i enten Yin eller Yang og det er balancen mellem disse som er vigtig for at opnå optimalt flow.

‘Yin Yang Balance’ testen* herunder fortæller dig hvordan det står til med din Yin Yang balance, lige præcis i dette øjeblik. Derfor er det også en test du kan vende tilbage til igen og igen, hvis du vil vide hvordan det står til. Eller hvis du blot ønsker inspiration til, hvor der kan justeres, for at opnå større balance og derved større flow i dit liv.

 

Vurder udsagnene én for én, på en skala fra 1-5, og tæl resultatet sammen til sidst.

1: Sjældent eller Aldrig
2: Nogle gange
3: Halvdelen af tiden
4: Ofte
5: Meget ofte eller Altid

 

Yin

____  Tilbringer du meget tid derhjemme

____  Får du hvilet og holdt pauser

____  Tager du tid til dig selv

____  Arbejder du alene

____  Mediterer du, skriver dagbog, reflekterer

____  Føler du dig grounded

____  Drikker du koffeinfri drikke

____  Gør du en ting af gangen

____  Tager du afsted i god tid

____  Overholder du hastighedsgrænsen

____  Laver du hjemmelavet mad

____  Får du en god lang nattesøvn

 

__________ Total Yin score

 

Yang

____  Tilbringer du meget tid ude/væk fra hjemmet

____  Arbejder du meget – Er du aktiv

____  Deler du din tid med andre

____  Arbejder du sammen med andre

____  Bevæger du dig med høj intensitet; danser, træner, løber

____  Føler du dig stresset

____  Drikker du koffeinholdige drikke

____  Gør du flere ting på en gang (også kaldet multitasking)

____  Kommer du afsted i sidste øjeblik

____  Kører du stærkere end hastighedsgrænsen

____  Køber du færdiglavet mad

____  Går du sent i seng og står tidligt op

 

__________ Total Yang score

 

 

Resultat:
Vores liv vil altid være præget af perioder med overvægt af enten Yin eller Yang, og sådan skal det være. Det er når perioderne bliver for lange at vi får problemer. For lang tid med for meget Yang i hverdagen, kan i værste fald føre til at du brænder ud, og modsat kan for lang tid med for meget Yin i hverdagen føre til, at man går fuldstændig i stå og ikke rigtig kommer nogen vegne.

Så:

Er dit liv præget af for meget Yin, så prøv at luk mere Yang ind i dit liv. Fx. løb en tur, start til dans, kom ud og hver mere social i dit arbejde eller fritid osv.

Er dit liv derimod er præget af meget Yang, så luk mere Yin ind i dit liv. Fx. gå en tur i skoven, alene med slukket telefonen. Tag et langt bad, gå tidligere i seng, hold en pause, være mindre social osv.

Så har du scoret høj overvægt i enten Yin eller Yang, er kuren ganske simpel… gør det modsatte!

 

Kunne du lide denne test, så del den endelig med dit netværk.

Udgivet i

Feng Shui øvelse – Hvad siger du om dit hjem og hvad siger det om dig

En del af Feng Shui filosofien handler om at dit hjem afspejler dig og dit liv, og ved at ændre noget i det fysiske rum, kan vi forandre vores liv.

Den Feng Shui øvelse jeg vil præsentere dig for, er en af mine yndlings. Det er min egen personlige øvelse, som for mig har været den vildeste øjenåbner de gange jeg har eksperimenteret med den… første gang for nogle år siden, men senest i sidste uge, og den afslører stadig SÅ MEGET om mig, mit hjem og mit liv og hvordan det hele hænger sammen.

Lad os se om den kan gøre noget for dig.

Det er en 3 delt øvelse og går i al sin enkelthed ud på at sætte ord på dine omgivelser. Ubevidst tænker og siger vi rigtig mange ting om vores hjem, hver dag, og der er intet mindre end GULD, at hente i de ting vi siger. For det du siger om dit hjem, siger du faktisk om dig selv og dit liv.

Feng Shui øvelse:
Du skal bruge: blok, kuglepind, og baguakort (find baguakort her)

Step 1:
Stil dig i din entre, og noter nu i din blok, stikord om de følelser, tanker og meninger der kommer op, omkring det rum:
feks: Imødekommende, lækkert rum, emmer af kvalitet, skønne detaljer og rummeligt osv… ELLER
feks: kedelig, neutral, smal, uudnyttet potentiale, rodet, “mangler noget” osv…

Der er ikke nogle forkerte ord, det der kommer til dig er det rigtige, så tænk ikke så meget over de ord du får lyst til at skrive, bare skriv dem.

Gå nu rundt og gør det samme i alle de andre rum. Er I flere der bor sammen, kan det være interessant at få de andres ord på, men start med dine, for det er dem der afslører noget om dig.

Step 2:
Når du har noteret dine stikord til alle rum, inddeler du dit hjem i baguakortets 9 livsområder. Det giver dig et overblik over hvilke livsområder, der ligger i hvilke rum af dit hjem.

Step 3:
Erstat nu hjemmets rum med baguakortets livsområder og se hvilke aha oplevelser du får.

Da jeg ubevidst lavede denne øvelse for første gang i 2009, stod jeg i min entre og tænkte at det var dog den mest triste, og neutrale, og kedelige entre, og jeg ville så gerne booste den og transformere den til et rum som jeg ville elske at komme hjem til hver dag, og ville elske hvert et element i det rum.

SONY DSC

Min entre ligger i baguaområdet for karriere og livsvej og på daværende tidspunkt, var jeg i et job som jeg fandt: kedeligt, det gjorde mig trist, og jeg følte ikke at JEG og mine kvalifikationer blev set i det job, altså jeg følte mig en smule neutral… og jeg ønskede rent faktisk at skabe en karriere, som jeg ville elske at stå op til, og virkelig brænde for det jeg lavede og gøre en forskel.
Jeg forvandlede lige så stille min kedelige entre, til et fantastisk rum… malede, investerede i nyt toplækkert gulvtæppe (Jeps, jeg er en af dem som kan sige at de ÆLSKER deres gulvtæppe), yndlingsknager, stort smukt guldspejl, yndlings buddha og jævnligt friske blomster og lys.

Med andre ord, jeg forvandlede rummet, og derefter forvandlede min karriere sig.

 

SONY DSC

God fornøjelse med øvelsen, del endelig med mig, hvad du opdager af spændende ting.

 

Har du lyst til at lære mere om, hvad der så er rigtig godt at få ind i de forskellige baguaområder, så afholder jeg event på tirsdag d. 5 maj, se mere her