Udgivet i

Pynt til jul ‘the bagua way’

For nogle år siden fik jeg den geniale(!) ide at pynte til jul efter bagua kortet. For på den måde ikke bare at pynte til jul tilfældigt men at placere pynten der, hvor det giver mest mening, i forhold til den symbolske betydning pynten har for mig – Det er super sjovt og jeg har gjort det siden 


Helt konkret tager jeg mit julepynt op, kigger på det og mærker hvilken følelse jeg får… Er det farven der gør mig glad i låget, er det formen eller er det måske historien bag der har en afgørende betydning.
Fx. Hænger jeg mine stjerner og røde julekugler i området for anerkendelse og berømmelse. Arvejulepynten fra min farmor kommer op i området for familie eller rigdom og velstand, den skønne nissegris som næsten har tabt hovedet (patina ;)) men som jeg fik på min aller første juleweekend med spejderne som 7 årig, kommer op i hjælpsomme venner.

Nu skal Baguakortet ikke diktere noget som helst, se det som inspiration, og når nu vi alligevel pynter til jul, hvilket uden tvivl vil booste dine områder alligevel, hvorfor så ikke gøre det med den samme bevidsthed som når vi indretter vores hjem.

 
Jeg er i hvert fald helt pjattet med at pynte til jul på den måde, og håber du har lyst til at være med.

 

Sådan gør du:

Stemningen skal være god: din yndlings musik/juleskive spiller, guf og drikkelse er klar til pauserne (eller til når du er færdig og det hele skal nydes)

 

Baguakortet: Inddel nu dit hjem i de 9 baguaområder (husk at det både gælder hjemmet som helhed, men også rummene individuelt, grundplanen, reoler, hylder, billeder osv.) Og kast dig så ud i oppyntningens kunst a la feng shui:o)

 

baguakort sort ramme

Inspiration til boostning af områderne:

Rigdom/Velstand: Pynt med ting i den lilla og grønne farveskala og guld, ønskelister, planter, juletræ med pynt og gaver under (symbolisere vækst og overflod), pynt med affektionsværdi, fyld krukkerne i køkkenet med en masse lækre julegodter.

 

Anerkendelse/Berømmelse: Pynt i den røde farveskala, Stjerner, juletræer, flag, lys (kæder, lanterner, dekorationer med levende lys osv.).

 

Kærlighed/Parforhold: Hjerter, parvise ting: nissepar, englepar, turtelduer, svaner osv. pynt i farverne lyserøde, hvide, røde, gule, mistelten,

 

Helbred/Familie: Pakkekalender (jeg har en som min mormor lavede til min aller første jul, den kunne både placeres her, eller i området for rigdom og velstand), julesokker, julekalender, julekort fra familien og de nærmeste venner, pynt familien har været fælles om at lave.

 

Center: Skal helst holdes roligt og fri for alt for meget julepynt. For meget pynt, giver uro i det indre, og vil give dig en stressede og mindre fredfyldt jul.

 

Kreativitet/Børn: Julekalendere, børn/børnebørn/niecer/nevøer/kusiner/fætres kreative juleting: lerdekorationer, tegninger, pynt, osv. eller dine egne kreative julepåfund.

 

Selvindsigt/Visdom: de 3 vise mænd, nisser, engle, julemanden, giv din Buddha nissehue på, pynt i grønne og blå farver.

 

Karriere/Livsformål: pynt i mørke farver, pynt med blanke overflader, asymmetriske former, stjerner, hjerter (hvis du har fundet din passion eller ønsker at finde den:o)),

 

Hjælpsomme mennesker/Rejser: engle, religiøse figurer som madonnaer, krybbespil, nisser, julepostkort fra venner, bekendte, og forretningsforbindelser. Julepynt du har købt eller fået fra udlandet, guirlander,

 

 

Rigtig god fornøjelse og glædelig jul