Udgivet i

De bedste Feng Shui symboler…for DIG og DIT hjem

Symbolik er en kæmpe del af Feng Shui, og en af Feng Shui filosofiens grundprincipper er, at ALT omkring dig er levende, og udsender en vibration. dvs ALT omkring dig er et symbol for et eller andet.

Om det så er den rette symbolik, og vibration til dig og dit hjem, skal du ind og vurdere, når du arbejder med Feng Shui. Jo mere vi kan omgive os med symboler og energier, som er et match til os og det vi gerne vil her i livet, des mere får vi af netop det.

I dette blogindlæg har jeg lyst til at dele, hvordan jeg selv arbejder med symbolikken i mit hjem, udfra de anbefalede Feng Shui principper.

I starten syntes jeg det var vildt svært at finde nogle gode symboler, måske har du det på samme måde, og synes det med Feng Shui symbolikken er lidt svær, og så vil jeg bare sige, at det er helt normalt, og du er ikke alene.

“Desværre” findes der ikke en ‘One size fit all’ løsning, eller heldigvis, for det ville være så utrolig kedeligt at besøge hinanden, hvis vi alle sammen skulle bruge de samme farver og symboler for at opnå gode resultater 🙂

Men lad os kigge på, hvordan DU så finder de rigtige symboler til dig og dit hjem.

De bedste indretningsløsninger og hurtigste resultater kommer:

  • Når vi har styr på elementbalancen i vores hjem og i de forskellige Baguaområder/livsområder.
  • Når vi tør mærke ind i, hvad vi har LYST TIL, både rent indretningsmæssigt, men også i livet.
  • Når vi finder præcis de symboler som får vores hjerte til at synge og vores sjæl til at danse.

Der er kæmpe forskel på, hvilke symboler jeg ville anbefale til dig vs din nabo.
Vi er alle forskellige og har forskellig stil, smag, og ønsker. Det er dét, der er den afgørende forskel på om vi vælger gode Feng Shui symboler eller FANTASTISKE Feng Shui symboler…

Herunder vil jeg dele, hvad der er godt at tænke over, og mærke ind i, når vi skal vælge symboler til de forskellige livsområder.

I Feng Shui bruger vi et værktøj der hedder et ‘Baguakort’. Det inddeler dit hjem i 9 lige store livsområder, fx karriere, penge, kærlighed, sundhed osv.
Hvert livsområde har en kompasretning tilknyttet, et element som det anbefales at have i området for, at livsområdet flyder som det skal, og så selvfølgelig symbolik.

Baguakortet

Nord: Baguaområdet for Karriere og Livsvej.
Her vil vi rigtig gerne have noget vandelement ind, og ligeså gerne gode symboler på det karriereliv du gerne vil udleve og dit unikke og essentielle bidrag til verden.

NordØst: Baguaområdet for Selvindsigt og Visdom.
Her vil vi rigtig gerne have noget jordelement ind og symboler på den visdom du besidder…eller den visdom du ønsker at tappe ind i. Det kunne fx være bøger der interesserer dig, eller bøger om de emner du har dygtiggjort dig indenfor.

Øst: Baguaområdet for Forfædre, Familie og nye projekter.
Her vil vi gerne have træelementet ind, og symboler på sunde familie relationer, eller spændende nye projekter du ønsker at søsætte og få succes med.

SydØst: Baguaområdet for Held og Lykke, og Rigdom og Overflod.
Her vil vi gerne have Træelementet ind, og også gerne vandelement, og så symboler for rigdom og overflod.

Syd: Baguaområdet for Anerkendelse og Berømmelse.
Her vil vi gerne have ildelementet ind, og symboler på det du gerne vil anerkendes for.

SydVest: Baguaområdet for Kærlighed, parforhold og nære relationer.
Her vil vi gerne have jordelementet ind, og symboler på den type nærende relationer du ønsker i dit liv.

Vest: Baguaområdet for Børn og Kreativitet.
Her vil vi gerne have metalelementet ind, og symboler på kreativitet, skaberkraft og dyb glæde.

NordVest: Baguaområdet for rejser og hjælpsomme mennesker.
Her vil vi gerne have metalelementet ind, og symboler på de hjælpsomme mennesker der er omkring os, at vi er støttet og hjulpet, samt rejsesymboler hvis vi gerne vil rejse mere.

Uanset hvilket Baguområde jeg arbejder med i min egen bolig, eller ude hos mine kunder, så er min fremgangsmåde, at tjekke om det primære element er repræsenteret i området.

Og selvfølgelig om der er nogle stærke symboler på det jeg selv eller min kunde ønsker, at manifestere i sit liv.

Det er vigtigt for mig at symbolet passer ind i stil og smag, så symbolet ikke blot er et tilfældigt symbol, men at symbolet og stemningen UDGØR indretningen.

Jeg har kigget på mange af de traditionelle Feng Shui symboler, som anbefales, men det virker ikke for mig, at jeg skal have en “grim” trebenet pengetudse stående ved min hoveddør for at symbolisere rigdom og overflod.
Jeg kender rigtig mange som stor elsker deres pengetudse, og så er den helt perfekt for dem.
Jeg kan godt lide ideen om en pengsefrø/pengetudse, og derfor gik jeg på jagt efter en der var den helt rette for mig.

Jeg ønsker at skabe en indretning, hvor alle tingene i hjemmet, har en stor værdi, og som vi elsker, og bliver glad i låget af at kigge på, og jeg ønsker ikke at træde ind i mit eget hjem, og føle at jeg er trådt ind i en kinesisk købmandsbutik.

Så jeg håber at du må finde inspiration her, til at tage Feng Shui symbolikken til et andet niveau. Nemlig hvor vi er selektive med hvad vi omgiver os med, og altid mærker ind i:

  • Gør den her mig glad?
  • Hvad symboliserer den for MIG?
  • Hvor kan jeg have den i mit hjem, så den bliver en støtte og reminder, til det jeg ønsker at manifestere i mit liv.

Min lille Pengefrø

Herunder deler jeg lidt af mine egne symboler, i nogle af mine Baguaområder, og mine tanker bag.

Mine symboler er der specifikt til mig, og ALLE symboler er særligt udvalgt efter at de gør mig glad, og at de afspejler essensen af det jeg gerne vil med mit liv.


Så når andre kigger rundt i mit hjem, så ser de nok bare en almindelig indretning, men når jeg kigger mig om i mit hjem, så ser jeg en masse powerfulde symboler, som støtter mig i det jeg gerne vil.

Intet er tilfældigt 🙂

Sådan finder jeg mine unikke powersymboler:

En af de ting jeg elsker aller mest (udover mine børn, og Feng Shui) er at rejse. At rejse og se nye steder, og andre kulturer er så stor og vigtig en del af den jeg er, så det er blandt andet, noget af det der får plads i mit hjem… rejsestemning, fordi det gør mig glad, og det inspirerer mig.

I karriereområdet, har jeg denne plakat hængende som viser en gondoltur fra Venedig.
Den er både en reminder om at jeg skal til Venedig en dag, og så symboliserer den også både den varme gæstfrie Italienske stemning, som jeg elsker. Derudover er den et powerfuldt symbol, på at komme ud med mit unikke bidrag. (Fordi det er vandelement, og fordi retningen i billedet er udadgående.)

Karrieresymbol: at få mit unikke bidrag ud i verden

I Baguaområdet for anerkendelse og berømmelse, som også er tvillingeområdet til karriereområdet, har jeg mærket ind i, hvad det er jeg gerne vil kendes for.


Hvad er mit unikke bidrag til verden… hvad ville jeg ELSKE mere end alt andet, at skabe og kendes for…og hvad kunne symbolisere den energi for mig…

Det er der 3 ting der særligt kan:

Jeg elsker energien i ‘Yapyap universet’, og har flere billeder fra kunstneren i mit hjem. Blandt andet dette, som går lige i hjertet på mig, og som for mig afspejler mit ønske om at dele ud af min Feng Shui viden, i smukke, kærlige, nærende omgivelser, med fokus på nydelse, forkælelse, sjov og lethed.

Anerkendelses symbol: At skabe smukke rum og oplevelser for andre, med fokus på lethed, sjov og nydelse.

Et andet billede jeg har hængt op i området for anerkendelse og berømmelse, er dette varmluftballon billede.

Billedet er taget i Cappadocia, som jeg synes har en helt fantastisk magisk energi, og som jeg rigtig gerne vil besøge. og så vil jeg rigtig gerne prøve en tur i en varmluftballon.

Desuden er farverne i billedet, sådan rosa agtige, som er ildelement, som vi jo gerne vil have i området for anerkendelse og berømmelse.

Derudover er varmluftballonen et traditionelt kinesisk Feng Shui symbol på anerkendelse, og at være et anerkendt navn, indenfor sin branche, og blandt de bedste.

Varmluftballonen er et traditionelt Feng Shui symbol, for at være anerkendt indenfor sin branche.

Ved siden af ballonbilledet hænger der dette skønne billede af en anemone.
Jeg ELSKER blomster, og en af mine yndlingsblomster er anemonen.

Igen har jeg valgt en rosa nuance, fordi jeg elsker farven, og samtidig passer den godt til området, fordi farven betragtes som ildelement. Selve Blomsten betragtes som træelement, som vi også gerne vil have i dette område. Så win win 🙂

Symbolikken i billedet, handler for mig om at vi alle er unikke, og at vi alle har noget unikt at bidrage med. De fleste blomster elsker også sollyset, og vender sig mod der hvor solen er, og nogle blomster åbner sig kun i sollys (aka spotlight) 😉

Jeg kender så mange som har det svært med “spotlightet”, men har så meget smukt at bidrage med.
Er du en af dem, så er området for anerkendelse og berømmelse så vigtigt, og det er præcis her du kan sætte ind, for at blive mere set og anerkendt for dit unikke bidrag.

Det handler ikke om at vi alle skal ud og stå på en scene, i spotlightet, men om at blive set og anerkendt for den vi er og det smukke vi bidrager med.

Sidst men ikke mindst så fandt jeg jo en pengsefrø som jeg synes er SÅ FIN, og som nu har fået en fin plads ved hoveddøren sammen med en sort Turmalin krystal og en rosa kvarts der symboliserer, at det kun er smukke, skønne, kærlige, nærende mennesker der er velkommen i mit hjem og liv <3

Det var et lille indblik i mine symboler.

Rigtig god fornøjelse med at finde de symboler som er de helt rigtige for dig.

Kærligst Isabella

Udgivet i

Guide: Sådan laver du et visionboard

Jeg har nok lavet en ‘mulliard’ forskellige visionboards igennem tiden, nogle bedre end andre, og nogle mere virkningsfulde end andre. I denne guide, får du mine bedste fif til, hvordan du kan lave et visionboard, som hjælper dig til at holde fokus, og manifestere det du ønsker dig.

Et visionboard er en slags visuel opslagstavle over de ting du ønsker at manifestere og det liv du gerne vil leve. Det er oftest en collage af billeder og ord som taler til dig.

Der er mange forskellige måder at lave et visionboard på. Nogle putter billeder på, af de ting de ønsker sig. Andre putter billeder på af de stemninger de ønsker at tiltrække mere af. Andre igen en stor blanding af det hele.

Personligt deler jeg det i to. En ønskeliste og så et visionboard.

  • Ønskelisten er de ting jeg ønsker at få, fx. en lampe, en ny pung, osv.
  • Visionboardet er derimod billeder, ord og citater, der viser og beskriver det liv jeg vil leve. Det kan være ordet ‘magic’ som minder mig om at livet SKAL være magisk og at vi selv skaber magien i vores liv. Det kan være billeder af smukke naturlandskaber, som minder mig om at jeg gerne vil bruge naturen meget mere. osv.

Guide: Sådan Laver du et visionboard – that works!

Det skal du bruge:

Papir, saks, lim, tape, gamle magasiner, tusser, evt. computer.

Sådan gør du:

Reflektér over hvad du ønsker at manifestere for det kommende år. Hvordan ser dit liv ud, når du kan vælge frit på alle hylder? Ønsker du at se dine venner mere? Ønsker du at springe ud som selvstændig – og leve af det? Ønsker du at tiltrække en partner? Ønsker du at blive gravid? etc. Hvad er din vision for fremtiden? Hvad vil du skabe?

Kig nu magasinerne igennem og se om der er billeder eller ord, som beskriver det du gerne vil manifestere og skabe.

Klip eller riv dem ud der taler til dig.

Er der et billede eller ord du ikke kan finde, så er computeren en sand ven. Der har jeg tit fundet det helt rigtige motiv. Prøv at Google, eller prøv Pinterest. Eller skriv selv de ord du mangler med en tus.

Arranger dine ord og billeder, på et stykke papir. Når du synes det ser fint ud, så limer/taper du billeder og ord fast, dér hvor du synes de skal sidde. Du kan også bruge en opslagstavle og sætte billederne på med nåle. Så er det nemt at skifte ud, når noget er manifesteret, men andre kreative løsninger som passer bedre til dig og dit hjem, er helt klart velkommen.

Find inspiration her: https://dk.pinterest.com/ikreutzfeldt/visionboards/

 

‘Spring ind i din vision’! Sæt dig nu med dit lækre visionboard foran dig, kig på det, mærk energien fra det. Luk nu øjnene og forstil dig at du lever din vision nu… Hvordan ser dit liv ud, også i de små detaljer, når du lever det liv du lige har klippe klistret sammen? Hvad tid står du op, Hvem er omkring dig, Hvor bor du, Hvordan er din arbejdssituation… Forestil dig en helt almindelig hverdag, når du lever visionen. Åben øjnene igen og find et godt sted dit board kan hænge.

Hæng det et synligt sted: Det er rigtig powerfuldt at hænge dit visionboard et sted hvor du ser det hver dag. Mange har det i soveværelset, så de ser det som det første når de slår øjnene op, og det sidste når de går i seng. Nogle kan godt lide at have det et sted hvor andre ikke kan se det, så måske indersiden af et skab du bruger hver dag, eller måske på dit kontor? Hvor er ikke vigtigt, det vigtigste er at du ser det hver dag, og giver det energi hver dag.

Rigtig god fornøjelse

 

Udgivet i

Feng Shui numerologi: Tallet 8 = Rigdom og Velstand

I dag er det d. 8 og i Feng Shui Numerologi er 8, tallet for rigdom og velstand.

Det er i dag derfor ekstra powerfuldt at booste dine indre og ydre omgivelser, hvis du ønsker mere overflod og rigdom i dit liv, fordi dagen i dag, vibrerer på denne abundance frekvens.

Du kan vælge at booste det ydre ved at:

Give lidt opmærksomhed til dit rigdomsområde i hjemmet (Find dit rigdomsområde her)

Placere noget værdifuldt/blomstrende/frodigt i rigdomshjørnerne i alle dine rum, set fra døren ind til rummet.

Lege med tallet 8 (enten tallet eller 8 stk af noget)

Give dig selv noget som gør dig glad i låget.

Eller det indre ved at:

Besøge steder som er lækre og emmer af god kvalitet og forkælelse

Have fokus på hvad du siger til dig selv om din økonomi…og (især) i dag skifte det ud med positive rigdoms affirmationer resten af dagen.

citatpenge

Vælg et eller flere af ovenstående eksempler, eller find selv på andet som du mener kunne hæve din indre eller ydre velstandstermostat og læg mærke til hvad der sker. Del rigtig gerne hvad du finder på, og hvilke resultater det giver lige her

Kærligst Isabella

 

Billederne brugt i dette indlæg er taget fra pinterest, du finder dem og mange flere lige her

Udgivet i

Totemdyr, skyggedyr, og daglige budbringere

Jeg har altid elsket og været dybt fascineret af dyr og jeg er god til dyr… Så i mange år mente min mor, at det ville være oplagt, at jeg blev dyrlæge… men det var egentlig ikke der fascinationen lå.

Først da jeg var i USA tidligere i år, fandt jeg forbindelsen imellem mig, dyrene… og Essential Living 🙂

Har du tænkt over, at der er et bestemt dyr der dukker op omkring dig hele tiden? Eller har du mon et lykke/yndlings dyr? Eller det modsatte… et dyr du ikke kan fordrage (også kaldet skyggetotem)?

Alle dyr har hver deres unikke essens og kommer med et budskab. De prøver at fortælle dig noget du skal være opmærksom på lige nu, for at komme videre i den retning du gerne vil, og støtter dig med deres essens, hvis du lukker dem ind.

Dit totemdyr: Er det dyr der er forbundet til dig lige nu, i den periode du er i lige nu. Det er oftest et dyr, som bliver hos dig et stykke tid, men du kan sagtens have flere forskellige totemdyr i løbet af dit liv.
Det betyder ikke at du “smider de andre væk”, blot at du er vokset til et nyt niveau og dermed har brug for en ny guide.
Du kan finde dit totemdyr, via en meditation, men tit prøver den også at gøre opmærksom på sig selv, på den ene eller den anden måde, så kender du ikke dit totemdyr, så hold endelig øje med de små tegn.

Dit skyggetotem: Er oftest et dyr du ikke kan fordrage, eller i ekstreme tilfælde frygter og har angst for. Det kan repræsentere en side af dig selv du er bange for at åbne op for og vise. Ved at lukke dette dyrs egenskaber ind i dit liv kommer du igen videre hen mod dit ypperste potentiale, og du kan i bedste fald, slippe din fobi.

Daglige budbringere: Er de dyr, som i hverdagen prøver at gøre opmærksom på sig selv, for at give dig en besked. Det kan være alle typer af dyr: insekter, gnavere, fugle, havdyr, landdyr osv.
Fælles for dem er dog at de “opfører sig” lidt særligt. Jeg kører fx. dagligt forbi duer og ravne, men ser dem ikke rigtigt. Til gengæld oplevede jeg for nyligt at 5 mariehøns camperede på mig, og den ene nægtede at flyve igen, og blev siddende længe på min arm, og groomede sig lige så fint. Dette var klart en budbringer og jeg googlede med det samme hvad de stod for.

Du vælger ikke selv dit totemdyr, det vælger dig. Men du kan godt bevidst vælge at lukke et eller flere dyrs essens og egenskaber ind i dit liv. Det siges at jo mere du ærer dem, jo større betydning du tillægger dem i dit liv, jo stærkere og mere effektive bliver de. Så find et dyr, hvis energi du gerne vil have ind i dit liv og brug dyresymboler i din indretning.

Jeg har selv fornylig lukket kolibriens essens ind i vores kærlighedsområde, i form af Lea Hoffmanns skønne illustration. Kolibrien står blandt andet for lethed, munterhed, glæde, og at alt det man drømmer om må komme legende let til en.