Udgivet i

Hvor stiller du rædslen af en gave, fra velmenende ‘tante Oda’?

 

Vi må som udgangspunkt gå ud fra, at de gaver vi får, er noget vores velmenende relationer mener vi godt kan bruge.

Desværre er det dog sådan, at rigtig mange mennesker giver gaver væk, som de selv rigtig gerne vil have, og ikke altid noget som måske er modtagerens smag.

Hold op, hvor har jeg fået mange gaver, hvor giveren har sagt, “kan du ikke bruge det, vil jeg meget gerne selv have det”… Mange gange, har det heldigvis været lige i øjet, og er blevet nogle af mine yndlings ting, men andre gange har de ramt helt forkert.

Man kunne sige: “det er tanken, der tæller”, og stille den et eller andet sted, fordi det jo er en gave og man vil så nødigt gøre giveren ked af det… men I Feng Shui er der altså ik noget der hedder “det er tanken der tæller”.

Der er selvfølgelig noget der hedder taknemmelighed! Og vi skal altid være taknemmelige for alle de gaver vi får, men een ting er gaven, en anden er indholdet… og kan du ikke lide indholdet, så er det altså ikke god Feng Shui at beholde det.

Men what-to-do så? Hvor søren skal man stille rædslen af en gave, fra velmenende ‘Tante Oda’…

Du kan feks. gøre følgende:

  • Venligt sige tak for gaven, det er virkelig sødt af dig, det er nu ikke lige min stil, så jeg vælger nok at få den byttet til noget som er mere mig.
  • Spørge giveren om det er noget de selv kan bruge og vil have (hvis nu den ikke kan byttes), for du får den ikke brugt, og du synes det er synd, at den bare skal stå i skabet.
  • Costumize den! Mal den, hvis muligt, i en farve du godt kan lide, pynt den med et lækkert bånd, perler o.lign. eller prøv at kombiner den med andre ting du godt kan lide, og se om den i en gruppe med andre smukke ting, kunne komme til at shine, og måske endda blive lidt fed.

Du skal endelig ikke beholde ‘rædslen’, fordi du føler at du skylder giveren at beholde den. Hvis giveren bliver ked af at du ikke synes om gaven, og bliver sur og skuffet, så er gaven givet med en forkert intention i første omgang, og handler mere om giveren end om dig.

Een ting er en lille ‘grim’ vase, den kunne man måske godt gemme væk i skabet (men det skal man ik!) men jeg har hørt om en teenage pige som fik et keyboard af sin farmor, på trods af at pigen ikke spiller keyboard og aldrig kommer til det.
Pigen har haft keyboardet stående fremme et par år, for at vise sin taknemmelighed overfor farmoren. Men i virkeligheden er det misforstået taknemmelighed. For er det ikke bedre at være ærlig og sige “hey farmor, tusind tak for gaven, det var en sød tanke, men jeg får simpelthen ikke brugt det, så jeg overvejer at sælge det, og købe noget andet som jeg får brugt.” Det kan de fleste da godt forstå.

I stedet for at have en ting, som på alle måder skaber dårlig energi fordi man får dårlig samvittighed over ikke at bruge den. Og I øvrigt hver gang man ser ‘farmoren’. Er det så ikke bedre at købe noget som virkelig gør een glad, og når man kigger på det og bruger det, bliver man glad i låget, over at eje sådan en skøn genstand, og man sender ‘Tante Oda’ eller farmor, en dejlig og taknemmelig tanke.

Det gavner absolut INGEN at vi siger pænt ‘tak’, og ‘neeej hvor er den fin’… hvis vi ikke bryder os om tingen.

og det gavner slet ikke energien i dit hjem, at have noget stående som ikke gør dig glad i låget.

Invitation

Hvis du har mod på det, vil jeg gerne invitere dig til, at kigge dig omkring i dit hjem, og finde de ting du har fået i gave, men som du faktisk ikke er glad for, eller som ikke er din stil (mere) og så send det kærligt videre. Enten retur til giveren, eller bare helt videre til en anden skøn sjæl som ville ELSKE at have lige præcis dén ting, stående i deres hjem.