Udgivet i

Sådan får du den bedste belysning i dit hjem

Lys er liv, siger man indenfor Feng Shui, og det er alpha og omega at have den rette belysning og GOD belysning i vores hjem.

Herunder finder du en guide til, hvordan du får den rette type belysning i dit hjem, og den rette mængde, for der er overraskende mange hjem, der har alt for få lyskilder, men det gør vi forhåbentlig noget ved nu 🙂

Der findes 3 grundlæggende belysnings typer:

Grundbelysning: Den type lys som oftest sidder i loftet, med en kraftig pære som oplyser hele rummet, men som ik er super hyggelig. 

Punktbelysning: Den type belysning som du bruger til særlige ting. fx lampen over spisebordet, lampen ved dit skrivebord, lampen ved dit natbord osv. Denne type skal ikke lyse nær så kraftigt som grundbelysningen, men heller ikke for svagt da det oftest bruges når man er aktiv og skal kunne se, hvad man laver.

Hyggebelysning: Al anden belysning, hvis funktion egentlig bare er, at lyse mørke områder op, og skabe hygge. Især denne type belysning kan være værd at hive ind i de ellers lidt ‘døde/tunge hjørner’.

Belysnings øvelse:

  • Gå rundt i dit hjem rum for rum, og tænd al dit lys i et rum, een lampe ad gangen. 
  • Tjek i hvert rum om du har:

Grundbelysning, som lyser hele rummet op, og giver dig et godt overblik over hele rummet.

Punktbelysning, placeret der hvor du har brug for det, og med en god pære i den rigtige watt. Ik for kraftigt, ik for svag, men lige tilpas, til det du skal bruge det til.

Hyggebelysning, som skaber den der hyggelige og hjemlige stemning.

  • Notér også om alle pærer virker, om de lyser med det samme, eller om de lige skal varme op. Er det nemt for dig at tænde lampen, når du sidder/ligger/står og skal bruge lyset?